F.E.N. Eretekens

 

De Jaarorde

Jaaronderscheiding 2015 2016De Federatie Europese Narren kent diverse eretekens meest voorkomende van deze is de jaarorde, die elk persoonlijk lid een ontvangt in een bepaalde kleur, en een jaarorde waarvan de lidverenigingen er elk jaar twee uit mogen reiken aan personen die zich bovengemiddeld ingezet hebben voor de carnaval in het algemeen en in het bijzonder voor de betreffende vereniging. Onderscheid tussen deze is de kleur. Slechts in een jubileumjaar van de Federatie Europese Narren wordt eenieder de zelfde jaarorde uitgereikt.

 

 

 

 

De FEN F.I.P.

tmp5548 largeDe mensen die de Federatie een warm hart toedragen worden van harte uitgenodigd om Fen F.I.P. (Fen Importand Person) te worden. Voor een bedrag van € 100,00 krijgt u de FEN F.I.P. reverspeld uitgereikt, en bent gerechtigd deze te dragen.

Door FEN F.I.P. te worden draagt u financieel bij aan de Federatie waardoor deze door kan gaan met het goede werk dat ze doen. Indien u intresse heeft in deze verzoeken wij u een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een van uw regiobestuurders aan te spreken.

 

 

 

De Bronzen Nar

05 Nar Brons 2013De bronzen nar kan aangevraagd worden door zowel verenigingen als persoonlijke leden. Dit kan rechtstreeks bij uw regiobestuur. Kosten van deze zijn € 15,00.

 

 

 

 

 

De Zilveren Nar

04 Nar Zilver 2013Een vereniging kan en mag, ten behoeve van en ter stimulering voor haar leden, middels de secretaris van deze vereniging Zilveren Narren aanvragen bij de FEN regio secretaris. Hiervoor ligt ten grondslag een korte cv met betrekking tot de ontvanger van deze Zilveren Nar zodat deze op gepaste wijze gedecoreerd kan worden door een FEN regio bestuurder.

Deze Zilveren Nar wordt altijd uitgereikt met bijbehorende op naam, van de ontvanger, gestelde Oorkonde en reverspeld. Kosten € 22,00 inclusief reverspeld en Oorkonde. Uitreiking wordt verricht door regio voorzitter of, indien aanwezig, een hoofdbestuurslid.

 

 

 

De Euro Nar

03 Nar Euro 2013Voor het aanvragen van een Euro Nar geld in de regel hetzelfde als bij de Zilveren Nar, echter is de criteria hiervoor dat toekenning in de regel geschied als men minimaal vijf jaar drager is van de Zilveren Nar. De aanvraag gaat eveneens vanuit de secretaris van de vereniging aan de F.E.N. regio-secretaris. Ook bij deze aanvraag zal een stukje cv van de eventuele ontvanger de grondslag zijn voor toekenning van de Euro Nar.

Kosten, €33,00 inclusief op naam gestelde Oorkonde en reverspeld. Uitreiking wordt verricht door de regio voorzitter of, indien aanwezig, een hoofdbestuurslid.

 

 

 

De Gouden Nar

02 Nar Goud 2013De Gouden Nar is een onderscheiding die zeer beperkt wordt toegekend. Hierdoor wordt de exclusiviteit min of meer gewaarborgd. De toekenning hiervoor geschied middels een door de aanvrager uitvoerig schriftelijk verzoek, omvattend een uitgebreide cv over de eventuele ontvanger van deze Gouden Nar. De aanvraag moet van de secretaris van de betreffende vereniging komen, en gericht zijn aan de secretaris dagelijks bestuur van F.E.N. Nederland. Uit deze cv worden enkele punten overgenomen die noodzakelijk kunnen zijn voor het samenstellen van ’n speech tijdens de uitreiking hiervan.

Bij deze Gouden Nar is uiteraard altijd een op naam gestelde Oorkonde. Het dagelijks bestuur licht de aanvrager en het betreffend regio bestuur verder in over de eventuele toewijzing hiervan. Kosten, € 44,00 inclusief Oorkonde en reverspeld. Uitreiking zal door een lid van het dagelijks en/of hoofdbestuur worden verricht.